2009. január 28., szerda

Vízesésugrások a Palguinon

Gyuszi beszámolója a Palguinról:


A Palguinról nagyon sokat hallottam már tavaly is. Azt mondják, Chiléből nem lehet hazamenni anélkül, hogy egy kajakos ne evezzen ezen a folyón. Tavaly ez nem sikerült, noha a beszálló pont mindössze húsz kilométerre van Pucontól, a transzfert kocsi nélkül nem lehet megoldani.

A Palguin jellege: vízesés, medence, vízesés, medence! Hát ezt igazán vártuk!

Az egyik puconi kajakos bolt, a Kayak chile tulajdonosa, Ben a felső Palguin mellett lakik. Megbeszéltük, hogy találkozzunk a házánál és megmutatja a folyót. Bepattantunk bérelt sárga csodabuszunkba és meg sem álltunk Ben házáig. Az egyszintes fa épület egyik oldalán erdő, a másik oldalán kis mező terül el, melyet távolabb szintén erdő nyel el. Csiripelnek a madarak, néhány tehén legelészik, csend van…, de milyen csend! A mező széléről gyönyörű kilátás van a Llaima vulkánra. A tavaly nyári estéken Ben innen nézte, hogyan köpte ki magából az aktív vulkán a fortyogó lávát.

A folyó beszállója a háztól két perc sétára volt. Ben a meder mentén ösvényt vágatott a bambuszerdőbe, így az ő földjén megtekinthetőek a vízesések. A kiszálló pontról tíz perc sétával értünk vissza. A folyó nem hosszú, de annál nagyobb élményt ad. Három vízesés egymás után!

Kicsi is és Vranek is nagyon élvezte, míg a többiek rengeteg fotót és videót készítettek rólunk.

Hát beszéljenek ezek a képek!

A magyar csapat
Sárga terrorista kisbuszunk (8 ember+4 kajak)
szerelem szerelem... :)
Gyuszi a Liucura folyón (ez még a Palgin előtt)háttérben a Villarica vulkán
Az Első vízesés
Tomas
Kicsi
Gyuszi
Tomas a Második vízesésen
Vajon ebből mi lesz?
Tomas a Harmadik vízesésen
Kicsi a buf-király:)
Gyuszkó búvárleckéket vesz...
Úszóleckére is szükség volt:)
Túl az úszóleckén, Gyuszi újra "nekiugrik"