2008. november 16., vasárnap

Evezes a Rio Chillin

Gyuszi volt evezni 2x a Rio Chillin, par gondolat errol:

"Az Arequipán keresztülfolyó Rio Chilli a Chachani és a Misti vulkánok között ered és egy kanyonban folyik végig, a város környékén teraszos művelésű mezőgazdasági terület övezi. A beszállóhely a szálláshelyünktől mindössze 20 percnyire volt. A vízszintet egy gáttal szabályozzák, így a folyó a száraz időszakban is folyamatosan evezhető.
Helyenként fehér gránitfalak határolják a folyót. Nagyon jó volt egy kicsit újra vízen lenni, kipróbálni a hajót, amit sikerült beszerezni (Dagger Nomad 8.1). A folyó nagyon élvezetes (WW II-III), két nehezebb zúgóval (WW IV). A helyi rafting cégek ide hozzák az utasokat (25- 100 $-ig ajánlották a 25 $-os evezést utazási irodákban!).
Kb. 6km-t eveztünk, ami játszadozva másfél órát vett igénybe. Igyekeztem ügyelni arra, hogy a lehető legkevesebb vizet nyeljem be, mivel helyenként fehér hab ringatózott a limányokban, ami nem volt túl gusztusos, bár annyira vészes sem.
A hajó tökéletes, bár dél-amerikai sajátosság szerint telement vízzel, noha törött nem volt. Csak a csavarokra lehetett mondani: Esta es no functiona! Azóta már talán sikerült ’fixálni’, hamarosan kiderül.
Közvetlenül az első evezésünk után Carlos bemutatott egy helyi rafting cég tulajdonosának, aki kapásból munkát ajánlott másnapra, mivel a szezon vége miatt nem volt elég túravezető a városban."







Nincsenek megjegyzések: