2009. február 19., csütörtök

Unnepek Chileben

A Karácsonyt „családias” hangulatban, kettesben töltöttük. Még karácsonyfát is sikerült szerezzünk, Palguinos evezésünkkor a folyóparton vágtunk pár fenyőágat, azt tákoltuk össze „fává”, alufóliából es szaritott narancsbol díszeket készítettem, valamint a szüleinktől érkezett csomagban volt egy angyalka, ez lett a csúcsdísz. (a csomagban egyebek között a diós és a mákos beigli is helyet kapott legnagyobb örömünkre)
Ünnepi vacsorát főztem, megköszöntöttük egymást, majd a kandallóba nagy tüzet raktunk és elborozgattuk az időt. Az ugyan furcsa volt, hogy kint csak este 10kor sötétedett és 15 fok volt legalább, valamint, hogy aznap még rendesen dolgoztak az emberek és csak éjfélkor köszöntik meg egymást, de azért sikerült egy kis karácsonyi hangulatot teremteni, ha nem is olyat mint amihez otthon vagyunk szokva.
Szilveszterünk a helyi hagyományok szerint telt, egy nagy birkasütésre voltunk hivatalosak, melynek az előkészületeit is alkalmunk volt végignézni. Elmentünk a farmra, befogtuk a birkát, leöltük aztán megnyúztuk, majd a husi hatalmas nyársakra került és ott forgott a vígan pattogó tűz fölött.(1 elment vadaszni, 1 meglotte...ismeritek a meset:)
Éjfélkor lementünk a tópartra, ilyenkor Pucon apraja-nagyja kivonul oda, és végignéztük a negyedórás tűzijátékot, majd az utcán, a bárokban, és a házakban folytatódott a mulatság.

"home made" karacsonyfa teljes pompajaban

Unnepi vacsora (hazi husleves)
Baconba gongyolt csirkemell szeletek, sajttal szilvaval toltve...
Messzirol erkezett angyalka, koszonet erte Gyuszi szuleinek!
Jordan befogta az esti vacsit
meg nem sejtik, hogy rajuk is ez a sors var...
Jordan, Luchin es a bari
hinta-palinta
Marcos, Luchin es Jordan